Muški rukometni Ivanić nastavio je lijepu tradiciju organiziranja međunarodnog rukometnog turnira u mini rukometu Antonio Matijević „Djeca prijatelji“, koji je održan po sedmi puta. Sportska dvorana Žeravinec ponovno je bila mjesto dječjeg smijeha i veselja, jer turnir je okupio tridesetak ekipa iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine koji su se natjecali u kategoriji 2009. i 2010. godišta.

-Kroz godine ovo je postala lijepa tradicija. Na ovaj način dodatno populariziramo rukomet u našem gradu, a napose mini rukomet. Ovo je prvenstveno dječja igra, smijeh i veselje- istaknuo je predsjednik MRK Ivanić, Josip Majdek.

Veliki obol turniru svake godine daje i Ivanić-Grad, kao i brojni sponzori.

-Na ovaj način čuvamo uspomenu na Antonia. Lijepo je vidjeti dvoranu punu djece. Turnir je poseban po tome jer smo djeci uz pomoć sponzora osigurali topli obrok, sokove, vodu i majice, a ono što treba istaknuti je da se ovdje igra bez kotizacije- kazao je dogradonačelnik Tomislav Cuvaj, koji je ujedno i dopredsjednik kluba, koji se ima čime pohvaliti kada je u pitanju rad s mladima.

-Poanta svega je rad s djecom, a ovakvi turniru su prilika da djeca pokažu što znaju. Ipak, ovdje je najvažnije očuvati uspomenu na Antonija te da se djeca međusobno podruže, dok je onaj natjecateljski duh stavljen u drugi plan- o turniru će Cuvaj.

Iako je rezultat bio u drugom planu, pobjedničke naslove u obje kategorije osvojili su domaći rukometaši, no bitnije od pobjeda bilo je sklapanje novih prijateljstava i poznanstava.

Izvor “01Portal”

Prethodni članakSljedeći članak
WordPress Theme