MRK IVANIĆ

Vs_Ivanic2011_25

Muški rukometni klub Ivanić osnovan je 1954. godine na poticaj grupe rukometnih entuzijasta i lokalne zajednice. U preko pola stoljeća postojanja klub je kroz razna natjecanja , unutar i van granica bivše i sadašnje nam države predstavljao naš grad i njegove stanovnike. U samim počecima našeg kluba, dok se još treniralo i igralo na vanjskim betonskim igralištima, pa sve do današnjih dana, klub je uvijek imao snažnu potporu lokalnog stanovništva te velik broj navijača i simpatizera.

Kroz povijest klub je imao brojne dobre generacije i igrače koje su nažalost, sve donedavno bile hendikepirane nedostatnom sportskom infrastrukturom u našem gradu, točnije nepostojanjem dvorane u kojoj bi se treniralo u jesenskim i zimskim mjesecima. Generacije igrača odraslih na asfaltu rukometnog igrališta na Sportskom parku Zelenjak vjerojatno su mogle dosegnuti i puno veće rukometne visine da su imale adekvatnije uvjete za razvoj.

Bez obzira na sve, MRK Ivanić, rukometno je, a često i ljudski odgojio na tisuće igrača kroz svoju povijest. Od 2006. riješen je i problem s dvoranom, što je dovelo do velikog iskoraka u kvaliteti rada kluba, posebno u mlađim kategorijama. Rezultati tog rada iz godine u godinu sve su vidljiviji, pa tako u ovom trenutku u mlađim kategorijama reprezentacije Hrvatske ima nekoliko igrača poniklih u našem klubu. Po prvi puta imamo i predstavnika rukometne škole Ivanić u seniorskoj reprezentaciji, a to je naš Domagoj Pavlović.

Prva se momčad od sezone 2001./2002., natječe u 2. hrvatskoj rukometnoj ligi zapad, gdje smo kao šesto plasirana momčad 3. hrvatske rukometne lige zbog reorganizacije sustava natjecanja ušli u rang spomenutog natjecanja više. Zanimljivo je da je tada trener seniorske momčadi bio i naš sadašnji gradonačelnik Javor Bojan Leš. Sezone 2004./2005. smo nesretno ispali iz iste te lige sa samo bodom zaostatka za mjestom koje znači ostanak u ligi. Ekspresno se već sezone 2005./2006. vračamo u 2. hrvatsku rukometnu ligu kada je momčad osvojila naslov prvaka 3. hrvatske rukometne lige središte. Iste sezone grad Ivanić Grad dobiva i sportsku dvoranu Žeravinec, te od tada bilježimo konstantan rast u rukometnoj kvaliteti u rezultatskom i igračkom smislu.

Sezone 2012./2013. kao prvoplasirana momčad 2. hrvatske rukometne lige zapad ulazimo u 1. hrvatsku rukometnu ligu, te je već sljedeće godine, sezone 2013./2014. osvajamo sa čak osam bodova prednosti pred drugoplasiranom momčadi RK Splita i ostvarujemo najveći uspijeh u povijesti rukometa u Ivanić Gradu, plasman u najelitniji rang hrvatskog rukometnog natjecanja Premijer ligu. Također, valja istaknuti kako je MRK Ivanić u sezoni 2013./2014. igrao i četvrtfinale hrvatskog rukometnog kupa. Pune dvije sezone natječemo se u premije ligi, te sezone 2015./2016. ispadamo iz iste, zbog povijesne reorganizacije hrvatske rukometne lige, te sa 33 boda kao osmoplasirana momčad napuštamo najelitniji rang hrvatskog rukometnog natjecanja.

Trenutno se natječemo u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi i to sa 100% domaćom momčadi, sve redom rukometaši sa područja Ivanić-Grada, te na njima gradimo dugoročno jedan respektabilan tim, tim koji će biti konkurentan na razini 1. hrvatske rukometne lige. Također, etablirana je i škola rukometa MRK Ivanića 2015. godine, te u nepune dvije godine okupljamo preko 70ak dječaka mlađih dobnih kategorija i širimo područje djelovanja na lokalne općine i gradove, gdje je osnovni cilj širenje baze budućih rukometaša.

U ovom trenutku, klub kroz razne dobne skupine ima preko 120 registriranih igrača koji svakodnevnim radom i zalaganjem nastavljaju uspješnu prošlost Muškog rukometnog kluba Ivanić, a njihova vrijednost, trud i kvaliteta zalog su za još uspješniju budućnost našeg kluba!

Vs_Ivanic2011_44
WordPress Theme